Izvor:
09.07.2017 u 02:00
0

RAMPA ZA PRIŠTINU: Kosovu oduzeto pravo glasa u Svetskoj carinskoj organizaciji!

Na današnjem zasedanju Svetske carinske organizacije po pitanju pristupanja tzv. "Kosova“ ovoj organizaciji, "Kosovu" je oduzeto pravo glasa, i pitanje njihovog prijema u Svetsku carinsku organizaciju ostalo je suspendovano do daljnjeg, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Vanredna sednica Saveta zakazana je za kraj godine a do tada važi odluka iz 2012. da je prijem "Kosova" u SCO preuranjen.

U međuvremenu, predloženo je formiranje radne grupe koja će da razmotri slučaj "Kosova" i predloži rešenje za budući status Savetu, navodi se u saopštenju.

MSP, Kancelarija za KiM i Uprava carine zajednički su radili na osporavanju nelegitimnog pokušaja primanja tzv. "Kosova“ u Svetsku carinsku organizaciju.

Belgija, kao depozitar konvencije, i Sekretarijat SCO, su naime suprotno odluci Saveta SCO iz 2012. da je "prijem Kosova preuranjen do daljnjeg", pokušali da prime tzv. „Kosovo“ u ovu instituciju i stave raspravu na dnevni red što je naišlo na protest Srbije i još dvadesetak zemalja, navodi se u saopštenju.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter