Izvor:
09.07.2017 u 13:27
0

BRNABIĆ O SPORNOM STENOGRAMU: Nisam se pravdala Čepurinu! (foto)

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je ruskom ambasadoru u Beogradu Aleksandru Čepurinu dala stenogram svog razgovora za američku agenciju Blumberg, ali da mu se nije pravdala.

– Dala sam stenogram razgovora zato što je vazno zadržati kontinuitet da predsednik Vlade bude otvoren i iskren prema svakom svom partneru. Nisam se pravdala. Bila sam otvorena i u intervjuima Blumbergu, i Sputnjiku i Bi-Bi-Siju. Želela sam da pokažem da stojim iza svake svoje reči, iako su neke moje izjave potpuno izvučene iz konteksta – rekla je Brnabić.

Ona dodaje i da nije očekivala toliku debatu u javnosti, a da je sa Čepurinom imala ranije dogovoren sastanak kao novi predsednik Vlade i kao što se prethodno videla sa nemačkim, američkim, kineskim amasadorom.

Na konstataciju da je to suprotno diplomatskoj praksi, ona kaže da je pragmatična osoba i da joj je jedino vazno da strane o kojima je pričala znaju šta je tačno rekla.

– Da li je to trebalo uraditi po diplomatskom protokolu, nevažno je. Na fotografiji koja se pojavila u medijima je čestitka premijera Rusije koju mi je Čepurin uručio. Priča je mnogo manje zanimljiva od onoga kako je u medijima upakovana – kaže Brnabić.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je pre dva dana da je Brnabić predala transkript intervjua agenciji Blumberg ruskom ambasadoru u Beogradu i da ga je uverila da su američki mediji pogrešno preneli njenu izjavu o tome da će država pre da izabere EU nego Rusiju.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter