Izvor:
10.07.2017 u 02:27
0

Ambasador Vučetić: Erdogan na jesen stiže u posetu Srbiji!

Poseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, predviđena je za jesen, izjavio je srpski ambasador u Ankari Danilo Vučetić.

On je, u intervjuu za tursku agenciju Anadolija, rekao da je cilj te posete da se "što pre istraže mogućnosti ekonomske saradnje" dveju zemalja i dodao da će sa Erdoganom u Srbiju stići i grupa poslovnih ljudi.

Vučetić je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na poziv Erdogana, doputovao u Istanbul gde prisustvuje Svetskom naftnom kongresu, koji traje do 13. jula.

"Poseta predsednika Vučića još jedan je znak koji pokazuje da su dve strane spremne da puno rade na popravljanju ekonomskih veza", rekao je Vučetić.

Prema njegovim rečima, kongres u Istanbulu pružiće priliku za to.

Ambasador je podsetio da su se Erdogan i Vučić sastali u maju u Pekingu, gde su imali kratak, ali veoma važan susret na marginama Foruma "Pojas i put".

Prema Vučetićevim rečima, Srbija i Turska nastoje da povećaju obim trgovine sa sadašnjih 850 miliona dolara na jednu milijardu.

On je pozvao turske privrednike da više investiraju u Srbiju.

"Mislimo da sada postoji nova mogućnost i više prostora za turski kapital u Srbiiji", istakao je Vučetić.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter