Izvor:
17.07.2017 u 16:18
0

Čepurin: Bolje da se ne vrše pritisci na Srbiju!

Ambasador Rusije Aleksandar Čeupurin izjavio je danas da Srbija treba, pre svega, da vodi računa o svojim interesima i poručio da bi bilo bolje da se ne vrše pritisci na Srbiju po pitanju njene spoljne politike i ne zadire u interese srpskog naroda.

"Srbija ima svoju vladu i svog predsednika, koje je izabrao srpski narod i obaveza predsednika je da brani, pre svega, interese Srbije. Postoji više subjekata u svetu i svaki od njih ima svoje interese, ali je zadatak rukovodstva zemlje, kako mi to razumemo, da se brani interes svoje zemlje odnosno interes naroda, kao i da se promovišu u agendu upravo potrebe srpskog naroda", rekao je Čepurin na pitanje novinara da prokomentariše da li se na Srbiju vrše pritisci u spoljnoj politici.

Onda bi bolje bilo, kako kaže, da se ne vrši pritisak sa jedne strane, druge ,treće i četvrte i da se zadire u interese Srbije i srpskog naroda.

"Sa druge strane, rusko – srpski odnosi imaju neverovatnu dubinu, koja je istorijska, moralna i strateška. Onda, neki glasovi sa strane neće ništa promeniti. Rusija i Srbija su kao dva velika voza koja se kreću napred i oni nisu ni protiv koga, nisu usmereni ni protiv koga, već ostaju prijateljske zemlje, koje su sarađivale, sarađuju i koje će sarađivati u budućnosti", zaključio je Čepurin.

tanjug.rs
Foto: Twitter/Sputnik Srbija, Vlada republike Srbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter