Izvor:
17.07.2017 u 19:57
0

Vučić razgovarao sa američkim kompanijama!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Vašingtonu sa predstavnicima američkih kompanija, poput Ciska ( CISCO), Dženeral elektrika i drugih.

Šefu srpske države priređen je radni doručak na Kapitol hilu sa Poslovnim savetom za međunarodno razumevanje (Busines council for international undestanding), koji okuplja oko 200 kompanija, zainteresovanih za ulaganja u različite sektore privrede.

Na sastanak sa Vučićem došli su predstavnici različitih kompanija, među kojima su Cisko, Koka Kola, Dzeneral elektrik, Rio Tinto, firme iz oblasti rudarstva, građevinarstva…

Poslovni savet se bavi promocijom ulaganja i trgovinske saradnje, i cilj mu je da podstiče domaću industriju, kao i razvoj u zemljama u koje ulažu.

Predsednik Srbije sastaje se danas popodne sa predsedavajućim i kopredsedavajućim Senatskog potkomiteta za Evropu, senatorom Ronom Džonsonom i senatorom Krisom Marfijem.

Takođe, on će razgovarati i sa ko-predsedavajućim Srpskog kongresnog kokusa, kongresmenima Ted Pumom i Emanuelom Kliverom.

Kasno večeras, po srednjeevropskpom vremenu, predsednik Srbije sastaje se u Beloj kući sa svojim domaćinom, potpredsednikom SAD Majklom Pensom.

Predsednik Vučić juče je razgovarao sa šefom Nacionalne garde SAD generalom Džozefom Lengilom, koji je u čast visokog gosta priredio ručak, na kojem su se našli i srpski specijaliteti, pripremljeni od strane američkih domaćina.

Naime, predsednika su dočekali pogača i rakija, kao i neki drugi kulinarski specijaliteti.

tanjug.rs
Foto: Twitter/Blok vesti, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter