parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

DAČIĆ: Srbija ne menja svoju politiku prema EU, NATO i Rusiji!

 

Evropski put Srbije ničim se ne suprotstavlja njenim prijateljskim odnosima sa drugim zemljama, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić upitan da komentariše poziciju Srbije u odnosu na EU, NATO i Rusiju.

Evropski put Srbije ničim se ne suprotstavlja njenim prijateljskim odnosima sa drugim zemljama, rekao je danas prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić upitan da komentariše poziciju Srbije u odnosu na EU, NATO i Rusku Federaciju.

Dačić je takođe podsetio da se sprska politika o tim pitanjima nije menjala.

"Mi jesmo opredeljeni za evopski put, jer smatramo da je to u najboljem interesu građana Srbije. Sa druge strane mi imamo i svoje druge strateške ciljeve i prioritete, kao što je očuvanje našeg suvereniteta i integriteta, kao što je princip vojne neutralnosti i naše zalazganje za unapređenje odnosa sa tradicionalnim prijateljima kao što su Rusija i Kina i niz drugih zemalja", naveo je Dacicć.

On je pored Rusije i Kine istakao prijateljske odnose sa Indijom, brojim afričkim i latinoameričkim zemljama koje nas, kako je napomenuo, podržavaju kada je reč o našem teritorijalnom suverenitetu i integritetu, odnosno o jednostrano proglašenoj neutralnosti Kosova i Metohije.

"Predsednik Aleksandar Vučić se nalazi u značajnoj poseti SAD i već je rekao da će izneti naše stanovište koje predstavlja ruku pruženu za saradnju svima, koja podrazumeva partnerstvo. Mi u skladu sa tim nemamo razloga da menjamo naše stavove", rekao je Dačić.

Prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić rekao je danas da će Vlada Srbije u narednom periodu raspravljati o davanja diplomatskog statusa pripadnicima Ruskog humanitarnog centra u Nišu, uz opasku da je ta tema veoma ispolitizovana.

"Ta tema je dosta ispolitizovana i dovedena do tog nivoa, do mnogo višeg značaja nego što jeste", rekao je Dacicć odgovarajući na pitanja novinara pred sednicu GO SPS, čiji je predsednik.

Prema rečima Dačića, u ovom slučaju treba voditi računa o stavovima raznih zemalja o tom pitanju (diplomatskom statusu za RHC) ali i o našim nacionalnim interesima.

"O tome će se izjasniti Vlada Srbije u narednom periodu", rekao je Dačić.

 

 

izvor/tanjug

foto/arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Dobro jutro Srbijo
07:00 Dobro jutro Srbijo
11:15 Kviz Naslovna strana
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:05 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 PAROGRAF
02:30  Parovi - Live