Izvor:
17.07.2017 u 23:02
0

NAJJAČI NAS HVALE: Vučić ponosan posle sastanka sa američkim kompanijama!

Predsednik Srbije Aleksandar Vucigovarao je danas u Vašingtonu sa predstavnicima američkih kompanija, poput Ciska (CISCO), Dženeral elektrika i drugih, kojima je predstavio mogućnosti investiranja u Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucić razgovarao je danas u Vašingtonu sa predstavnicima američkih kompanija, poput Ciska (CISCO), Dženeral elektrika i drugih, kojima je predstavio mogućnosti investiranja u Srbiji i naišao na pozitivan odgovor kod pojedinih od njih.

Kompanija Uber je na sastanku izrazila interesovanje za ulazak na srpsko tržište i ulaganja u sektor turizma, dok je kompanija Džon Dir pokazala interesovanje za infrastrukturne projekte u Srbiji.

Šef srpske drzave sa američkim biznisom se susreo na Kapitol hilu, u Poslovnom savetu za medunarodno razumevanje (Business council for international understanding), koji okuplja oko 200 kompanija, zainteresovanih za ulaganja u razlicite sektore privrede.

Na sastanak sa Vučićem došli su predstavnici različitih kompanija, među kojima su Cisco, Koka Kola, Uber, Rio Tito, Behtel, Dženeral elektrik, NCR, Motorola, Friport, Xcube, i druge firme iz oblasti rudarstva, građevinarstva. . .

Predstavnici Poslovnog saveta su ocenili da su ekonomski odnosi SAD i Srbije u usponu, te da postoje znatno veće mogućnosti za unapređenje trgovinske razmene i dolazak većeg broja američkih investitora.

Velike mogućnosti za saradnju locirane su pre svega u auto industriji, IT sektoru, farmaceutskoj industriji i industriji obnovljivih izvora energije.

Predsednik Vučić informisao je predstavnike velikih američkih kompanija o ekonomskim reformama koje je Srbija preduzela poslednjih godina i o poboljšanju poslovne klime.

Istakao je da se puno ulaže u poboljšanje putne infrastrukture i da je zemlja politicki stabilna, kao i da ima program podsticaja za invetsitore, što je čini jednom od najboljih investicionih destinacija na Balkanu.

Poslovni savet se bavi promocijom ulaganja i trgovinske saradnje, i cilj mu je da podstiče domadustriju, kao i razvoj u zemljama u koje ulažu.

Prema poslednjim podacima, inače, ukupna robna razmena 2016. između SAD i Srbije iznosila je 574,5 miliona dolara, što je 6,5 odsto vise u odnosu na 2015.

PONOSAM SAM ŠTO AMERIKANCI PRIZNAJU REZULTATE SRPSKIH REFORMI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Vašingtonu, nakon sastanka sa Poslovnim savetom, da je bio ponosan na činjenicu što američke kompanije priznaju rezultate srpskih reformi i što su zadovoljni stanjem u budžetu, fiskalnom situacijom u Srbiji, ali i popravljanjem našeg mesta na Duing biznis listi Svetske banke.

“Ponosan sam na činjenicu što je održan sastanak Poslovnog saveta sa predstavnicima mnogo veoma uspešnih I najjačih svetskih kompanija, koje su dobro govorile o Srbiji. Neki posluju već u Srbiji, a neki nameravaju da prošire biznis u našoj zemlji, kao NCR koji danas zapošljava nepunih 3.000 ljudi, a imaće uskoro 5.000, napraviće novi tehnološki centar koji će biti jedna od čudesnih novih zgrada u Beogradu”, objasnio je Vučić i dodao da zbog takve kompanije naši mladi ljudi neće odlaziti u inostranstvo.

Kazao je da su na sastanku bili predstavnici kompanija poput Dženeral Elektrik, CISCO, Rio Tinto.

izvor/tanjug

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter