Izvor:
17.07.2017 u 23:20
0

Makedonija ulazi u NATO:SAD INICIRA PREGOVORE!

Mediji su ranije pisali da Severnoatlantska alijansa planira da do proleća 2018. godine u svoj sastav uvrsti i Makedoniju.

Pitanje ulaska Makedonije u sastav NATO-a moglo bi da bude rešeno u naredna tri do četiri meseca, izjavio je neimenovani evropski diplomatski činovnik, saznaju RIA Novosti.

– Pregovori su se drastično ubrzali. Planiramo da ih završimo za tri do četiri meseca, dakle na jesen – rekao je on.

Prema njegovim rečima, pregovori su ubrzani na inicijativu SAD, prenosi Sputnjik.

Mediji su ranije pisali da Severnoatlantska alijansa planira da do proleća 2018. godine u svoj sastav uvrsti i Makedoniju, a kako bi se to postiglo, zvanično Skoplje bi trebalo da promeni naziv države.

Problem sa nazivom države koči i evropske integracije Makedonije, budući da se Grčka protivi što ta bivša jugoslovenska republika nosi naziv kao severna grčka oblast.

izvor/telegrtaf

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter