Izvor:
18.07.2017 u 00:29
0

VUČIĆ POSLE RAZGOVORA SA AMERIČKIM SENATORIMA: Uprkos smicalicama i podvalama raznih lobista, U KONGRESU SE SVE BOLJE GOVORI O SRBIJI!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić veoma je zadovoljan današnjim razgovorima u američkom Kongresu, ali je najavio znatno organizovaniji i ofanzivniji nastup Srbije i promociju njene politike u Vašingtonu.

Vučić je, nakon razgovora sa predsedavajućim i kopredsedavajućim Senatskog potkomiteta za Evropu, senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem, kao i sa kopredsedavajućim Srpskog kongresnog kokusa, kongresmenima Tedom Pumom i Emanuelom Kliverom preneo novinarima da se, konačno, u Kongresu sve bolje govori u Srbiji.

Uprkos "smicalicama, pa i podvalama" raznih lobista koji rade za neke druge, nije više baš tako lako naterati ljude da potpišu nešto protiv Srbije, konstatovao je.

Može da se pojavi troje, četvoro ili osam ljudi da potpišu nešto protiv Srbije, ali je sve veći broj onih koji poštuju Srbiju i razumeju značaj naše zemlje i žele najbolje moguće odnose SAD i Srbije – kazao je predsednik Vučić.

Sa kongresmenima je, kaže, razgovarao pre svega o našoj političkoj i ekonomskoj budućnosti, odnosima sa Rusijom, kao i o našoj želji da sačuvamo nezavisnost i vojnu neutralnost.

Sa našom ekonomijom i njenom putanjom svi su zadovoljni – preneo je Vučić i istakao da mu se čini da je uspeo mnoge stvari da razjasni u tim razgovorima.

Ipak, kaže, moramo biti mnogo angažovaniji:

Moramo mnogo više energije da uložimo u predstavljanje naših stavova u Vašingtonu i našu borbu. Svi imaju svoje agencije. Saudijska Arabija ima čak devet agencija koje rade za nju, milijarde uložene u američku proizvodnju. Ajde onda donesite odluku koja ide protiv Saudijaca. Emirati imaju dve agencije. Mi toliki novac nemamo, ali ćemo u budućnosti morati nešto da uradimo, jer se o mnogo čemu odlučuje ovde u Vašingtonu – rekao je Vučić.

izvor/vecernjenovosti
foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter