Izvor:
18.07.2017 u 16:14
0

Pens: Želimo da produbimo saradnju sa Srbijom!

Potpredsednik SAD Majk Pens, koji se u Beloj kući sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izrazio je američku podršku naporima Srbije da se pridruži Evropskoj uniji i želju SAD da prodube odnose sa Srbijom, saopšteno je iz kabineta američkog potpredsednika.

"Dvojica lidera složila su se da su bilateralni odnosu dve zemalje važni i izrazili želju da prodube partnerstvo između SAD i Srbije", navodi se u pisanom saopštenju posle prve posete predsednika Vučića Beloj kući od preuzimanja položaja, ali i dolaska nove američke administracije na vlast.

Potpredsednik Pens takođe je podržao potrebu za postojanim reformama u Srbiji i dalji napredak u normalizaciji odnosa sa Kosovom, a dvojica lidera razgovarala su i o predstojećem odlasku potpredsednika Pensa u Podgoricu, gde će učestvovati na Samitu Jadranske povelje zajedno sa ostalim liderima iz regiona Zapadnog Balkana.

"Potpredsednik Pens takođe je najavio da će SAD priložiti dodatnih 10 miliona dolara Regionalnom stambenom programu, međunarodno finansiranoj zajedničkoj inicijativi Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore , koja obezbeđuje smeštaj raseljnima tokom konflikta u bivšoj Jugoslaviji 1990-ih", zaključuje se u saopštenju potpredsednika SAD Majka Pensa, prenosi Glas Amerike.

tanjug.rs
Foto: Twitter/Dana_Regev, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter