Izvor:
27.07.2017 u 23:46
0

ZADOVOLJAN KAKO TEKU RADOVI „BEOGRADA NA VODI“: Vučić se susreo sa Alabarom!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa Mohamedom Alabarom, predsednikom Upravnog odbora kompanije Igl hils (Eagle Hills), investitorom projekta Beograd na vodi.

Tema susreta sa Alabarom, koji boravi u dvodnevnoj poseti Beogradu, bio je razvoj projekta Beograd na vodi, čija je realizacija brža od planiranog, kao i mogućnost izgradnje novih objekata, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić i Alabar su konstatovali da ovaj projekat ne utiče samo na izgled Beograda, već i na ekonomiju Srbije uopšte, jer pokreće celu srpsku građevinsku industriju.

Predsednik Upravnog odbora Alabar je istakao da je projekat Beograd na vodi u ovom trenutku evropska zvezda u građevinskom smislu.

On je srpskom predsedniku predstavio i prvi nacrt izgleda novog hotela Bristol, remek delo savremenog dizajna, koji će u potpunosti promeniti izgled ovog dela grada i povećati kapacitete hotelskog smeštaja u Beogradu.

Alabar je u nedavnom intervjuu za Tanjug izrazio zadovoljstvo time kako teku radovi na prve dve zgrade, koje se trenutno zidaju na gradilištu Beograda na vodi, kao i saradnjom Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije na tom projektu.

Precizirao je i da je na lokaciji Beograd na vodi trenutno aktivno pet gradilišta na prostoru od preko milion kvadrata.

Vrednost celokupne investicije iznosiće, prema njegovim rečima, više od tri milijarde evra, a najavljuje da bi krajnja suma mogla da bude i veća.

"Sa dvadesetogodišnjim iskustvom u mnogim mega-projektima koje smo razvijali širom sveta, uz podršku dve vlade, verujem da nema sumnje da će projekat biti završen, kao i da će postati važna prekretnica u istoriji Beograda. Vlada Republike Srbije, kao i predsednik Aleksandar Vučić, veoma su posvećeni Beogradu na vodi", rekao je tada Alabar.

Izvor:Tanjug.rs
Foto:Facebook/Gordana Bobić

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter