Izvor:
28.07.2017 u 20:31
0

Prištinski mediji: SRBI USLOVLJAVAJU HARADINAJA!

Pozivajući se na svoje izvore prištinski Zeri tvrdi da Srpska lista, koja u kosovskom parlamentu ima devet poslanika, uslovljava izbor Ramuša Haradinaja za premijera formiranjem Zajednice srpskih opština.
Srpska lista, naime, još nije odlučila kojeg kandidata će podržati za premijera, a kako je ranije saopšteno ta stranka će to odlučiti kada mandatar bude imenovan, odnosno nakon konsultacija sa Beogradom.

Poslanik Srpske liste Saša Milosavljević izjavio je juče da Srpska lista još nije odlučila ni da li će glasati za reizbor Kadrija Veseljija koji se spominje kao mogući kandidat velike, tzv. ratne koalicije za predsednika kosovskog parlamenta.

Nakon što se registrovao kao poslanik kosovske skupštine, zamenik lidera Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj izrazio je nadu da će se Srpska lista pridružiti koaliciji okupljenoj oko Demokratske partije Kosova, čiji je kandidat za premijera Haradinaj, kojeg, inače, Srbija ptražuje zbog ratnih zločina nad srpskim civilima.

Inače, formiranje Zajednice srpskih opština je obaveza koja proizlazi iz Briselskog sporazuma koji su potpisali Beograd i Priština.

tanjug.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter