Izvor:
19.06.2016 u 15:45
0

KRUNA SIJEVE POSETE: Hiljade ljudi dočekalo KINESKOG PREDSEDNIKA u železari SMEDEREVO!

Predsednik Kine Si Ðinping stigao je u Smederevo, kako bi obišao Železaru, koju će krajem juna preuzeti kineska kompanija Hestil.

Obilaskom srpske čeličane, Si završava trodnevnu posetu Srbiji. Kineski predsednik je doputovao u društvu predsednika Srbije Tomislava Nikolića, a domaćin im je premijer Aleksandar Vučić.

Svečanosti u Smederevu prisustvuju i članovi Vlade, kao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. Interesovanje medija za posetu Sija Železari je veliko, i već pre sedam sati su se novinarske ekipe iz Srbije, Kine, ali i svetskih redakcija okupile u Palati Srbija odakle su organizovano prevezeni u Smederevo.

Zbog ove posete, autoput od Beograda do Smedereva, privremeno je bio zatvoren, a i kada je ponovo otvoren za saobraćaj, raspoređeni su policajci koji obezbeđuju tu rutu zbog prolaska kineskog predsednika.

Dolazak Sija u Smederevo je dokaz koliko je za kineskog partnera važna Železara, a i radnici i sindikati čeličane, pokazali su transparentima koliko je važna za njih.
Radnici nose majice i kape sa kineskom i srpskom zastavom, a predstavnici sindikata transparente na kojima piše “Hvala Vučiću”, ili “Hvala što ste verovali u nas”. Nose i transparente sa likom predsednika NR Kine.

Na svečanosti povodom ove posete premijer i gosti obratiće se radnicima, a potom će sa predsednikom "Hestila" Ju Jongom obići toplu valjaonicu i radničku menzu. Dva meseca od potpisivanja kupoprodajnog ugovora u Železari "Smederevo" rade obe peći, a već su počele i tehnološke i organizacione promene.

Hestil, koji je sa Vladom Srbije potpisala ugovor o kupovini Železare Smederevo za 46 miliona evra, definitivno će preuzeti srpsku čeličanu, kako se očekuje, do kraja juna.

To je u skladu s predviđenim prelaznim periodom od dva meseca, dogovorenim krajem aprila kada su ministar privrede Željko Sertić i predsednik Hestila Ju Jong potpisali ugovor o prodaji.

Izvor:Tanjug
Foto:Tanjug video/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter