Izvor:
08.08.2017 u 17:55
0

Vučić i ambasador Kazahstana o odnosima dve zemlje!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Kazahstana Nurbah Rustemov danas su izrazili nadu da će biti uspostavljena direktna avionska linija između Beograda i Astane.

Dvojica sagovornika razmotrila su napredak u ostvarivanju "Mape puta" za saradnju Srbije i Kazahstana, koja je potpisana tokom posete predsednika Vučića Astani u novembru prošle godine i ocenili da će predstojeće, drugo zasedanje Međuvladine komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju, biti prilika za podsticaj saradnji u namenskoj industriji, zatim hemijskoj i farmaceutskoj industriji, kao i u oblasti turizma.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što je u poslednje dve godine značajno intenziviran politički dijalog Srbije i Kazahstana, što doprinosi boljem međusobnom razumevanju i jačanju saradnje u svim oblastima, ocenivši da su odnosi dveju zemalja dobri i bez otvorenih pitanja i zahvalio predsedniku Nazarbajevu i kazahstanskom državnom vrhu na zauzimanju principijelne pozicije o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

On je izrazio podršku "trećem talasu modernizacije Kazahstana" koji je u toku i koji, zajedno sa "Strategijom Kazahstana 2050", kroz političke i privredne reforme treba da omogući da se ta zeml?a svrsta među trideset ekonomski najmoćnijih u svetu.

Vučić je Rustemovu uručio Orden srpske zastave drugog stepena, kojim ga je ranije predsednik Tomislav Nikolić odlikovao za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između dve zemlje.

A ambasador Rustemov je predsedniku Vučiću predao pismo predsednika Republike Kazahstan Nursultana Nazarbajeva, u kojem mu zahvaljuje na prisustvu prilikom otvaranja Svetske izložbe EKSPO 2017. u junu u Astani i poručuje, između ostalog, da je siguran da će se konstruktivan dijalog dveju zemalja produbljivati i u budućnosti zbog zajedničke dobrobiti građana Srbije i Kazahstana.

Srpski predsednik je rekao i da mu je bila velika čast da poseti Kazahstan dva puta za manje od godinu dana, a posebno da u junu prisustvuje otvaranju Svetske izložbe EKSPO 2017. u Astani.

"Srbija se, učestvujući na toj specijalizovanoj izložbi, na najbolji način predstavlja ne samo stanovnicima Kazahstana, nego i brojnim posetiocima iz inostranstva, o čemu svedoči velika posećenost srpskog paviljona", konstatovali su predsednik Vučić i ambasador Rustemov.

Blic
Foto: Twitter/BOKiNFO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter