parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

HARADINAJ I PACOLI: Nophodno što pre formirati institucije!

 

 

Kandidat za premijera velike, tzv. Ratne koalicije Ramuš Haradinaj i lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli saglasili su se danas da je potrebno što uspostaviti kosovske institucije.

Kako je rekao član Predsednistva Alijanse za budućnost Kosova, Muharem Nitaj, razgovor Haradinaja i Pacolija, čija je stranka u suparničkoj koaliciji okupljenoj oko Demokratskog saveza Kosova bivseg premijera Ise Mustafe, bio je veoma prijateljski.

On je, međutim, napomenuo da Haradinaj i Pacolii nisu ništa konkretno dogovorili, ali da je sastanak bio u “duhu prijateljstva”.

- Ne mogu da govorim o konkretnom dogovoru, postoji mnogo spekulacija da je priroda sastanka pomirenje Alijanse za budućnost Kosova i gospodina Pacolija. Mogu da kažem da je postignuta saglasnost za hitno uspostvljanje državinh institucija nakon izbora” - rekao je Nitaj.

Dodao je i da je sastanak dvojice lidera protekao u konstruktivnoj atmosferi.

On je potvrdio da je sastanak održan u kući Bedžet Pacolija ranije danas.

Dva meseca od vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji u Prištini još nisu konstituisane institucije, jer je očito da nijedan od tri najveća političkka subjekta nema većinu za izbor predsednika parlamenta i formiranje vlade.

Haradinaj, koji je kandidat za premijera velike, tv. ratne koalicije okupljene oko DPK još ne može da okupi neophodnu većinu od 61 poslanika za izbor predsednika Skupštine i formiranje vlade.

Inače, ta koalicija je na izborima 11. juna osvojila najviše 39 poslaničkih mandata, a drugi je pokret Samoopredeljenje sa 31 poslanikom.

Pacoli se, pak, zalaže za formiranje velike, odnosno široke postizborne koalicije stranaka, jer smatra da samo tako Kosovo može da izađe iz trenutne političke krize.

 

Blic
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Letnji kamp Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
14:00 Letnji kamp - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
21:00 Provodadžija
22:00 Letnji kamp - Live
02:30 Letnji kamp - Live