parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

VUČIĆ NA OTVARANJU ROBNE KUĆE IKEA: Dolaskom ove kompanije Srbija se konačno našla na mapi uređenih zemalja!

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros sa direktorima Ikee, koja danas zvanično otvara svoju prvu filijalu u Srbiji. Vučić, ali i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, pre ulaska su se kratko zadržali u neformalnom razgovoru sa direktorima Ikee, nakon čega su ušli u zgradu gde su, pre formalnog otvaranja, održali sastanak.

- Ikea je u Srbiju donela duh pobede i konkurencije koji će podstaći naša preduzeća da još bolje rade, a dolaskom ove kompanije Srbija se konačno našla na mapi 49 pristojnih, normalnih, uređenih zemalja u koje je Ikea došla - rekao je jutros predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Navodeći da se u "Ikei" za sada prodaju dva srpska proizvoda, oklagija i daska za sečenje, Vučić je rekao da očekuje da će se uskoro povećati broj domaćih kompanija koji će postati dobavljači.

- Ne smem da otkrivam, ali očekujem da će to da bude mnogo višše i bolje u kratkom vremenskom periodu. Za ššest meseci ćemo da razgovaramo, i onda cete da vidite da građani Srbije mogu da proizvode za 'Ikeu' na globalnom nivou", rekao je Vučić.

- Mislim da je važno da svi počnemo da razmišljamo na drugačiji način i da ne želimo Srbiju koja će da tavori. Ovo pokazuje da možemo da radimo, a IKEA je odličan primer i simbol značajnih promena koje smo započeli - izjavio je Vučić.

Kako je dodao, dolazak robne kuće IKEA jeste velika investicija, ali njen dolazak znači mnogo više od toga.

- To je put promene, pobede, konkurencije i tržišnog duha koji smo želeli da razvijamo od 90-ih godina - rekao je predsednik Srbije.

Današnje otvaranje velelepne robne kuće je, kako je rekao, dokaz da kada radimo marljivo, i kada dozvolimo investitoru da uloži novac, možemo da budemo ponosni.

Kako kaže sinoć je dobio poruku od domaćeg najboljeg proizvođača nameštaja Jele jagodinske, Miodraga Radovanovića, koji mu je rekao da je dobro što je Ikea došla, što će imati snažniju konkurenciju, da će oni praviti bolji nameštaj koji će imati bolju prođu.

- To je taj duh pobede, konkurencije. Iako mi se čini da bi se neki vratili u samoupravljanje - naglasio je predsednik.

Vučić je kazao da je dolazak Ikee poruka i za druge investitore, podsetivši da je Srbija trenutno jedna od najboljih zemalja u svetu po grinfild investicijama, što se odrazilo i na povećanje broja zaposlenih.

 

Blic
Foto: 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Letnji kamp Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
14:00 Letnji kamp - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
21:00 Provodadžija
22:00 Letnji kamp - Live
02:30 Letnji kamp - Live