parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

SRPSKI VOJNICI U RUSIJI: Pripadnici 37. mehanizovanog bataljona Treće brigade učestvuju na taktičkoj vežbi!

 

Pripadnici 37. mehanizovanog bataljona Treće brigade Kopnene vojske Srbije učestvuju na taktičkoj vežbi s bojnim gađanjem Zapadnog vojnog okruga u Rusiji.

To je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije.

U toku vežbe, koja je počela 6. avgusta na poligonu „Kirilovski" uViborskom rejonu Lenjingradske vojne oblasti, srpski vojnici su sa svojim ruskim kolegama izvršili marš i posedanje dodeljenog rejona u uslovima dejstvovanja diverzanstskih grupa i nezakonitih oružanih formacija neprijatelja, izveli izviđačko-istraživačka dejstva u dodeljenoj zoni odgovornosti, zatim elastičnu odbranu i uništavanje vazdušno-desantnih grupa i obuhvatnih odreda neprijatelja, navodi se u saopštenju srpskog ministarstva. 

Osim unapređenja nivoa obučenosti za izvršavanje namenskih zadataka, cilj vežbe je jačanje interoperabilnosti dveju vojski, a vežba predstavlja svojevrsnu priliku za usaglašavanje standarda za izvođenje zajedničkih taktičkih vežbi u budućnosti, dodaje se u saopštenju. 

Pripadnici Kopnene vojske Vojske Srbije su jedini pripadnici stranih oružanih snaga na ovoj vežbi. Na vežbi se koriste oprema, naoružanje i vozila kojima su opremljeni pripadnici oružanih snaga Ruske Federacije. Srpski vojnici danas će odigrati i fudbalsku utakmicu sa ruskim kolegama, saopšteno je.

 

 

 

Izvor/B92.rs

Foto/arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Letnji kamp Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
14:00 Letnji kamp - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
21:00 Provodadžija
22:00 Letnji kamp - Live
02:30 Letnji kamp - Live