Izvor:
15.08.2017 u 00:32
0

RASIZAM JE ZLO: Tramp prekinuo odmor zbog kritika!

Predsednik SAD Donald Tramp osudio je ekstremnu desnicu, neonaciste i simpatizere stare rasističke organizacije Kju Kluks Klan, navodeći da je "rasizam zlo".

Kritikovan što nije eksplicitno osudio nasilje ekstremne desnice u američkog saveznoj državi Virdžinji, predsednik SAD je na jedan dan prekinuo godišnji odmor i vratio se u Vašington na razgovore sa zvaničnicima Ministarstva pravde i Federalnog istražnog biroa (FBI).

Tramp nije do sada lično osudio nasilje u Vidžiniji gde je predstavnik radikalne desnice automobilom uleteo u demonstrante na antirasističkom skupu u kojem je stradala jedna devojka i oko 20 osoba povređeno.

Agencija Frans pres je ocenila da je Trampovo odsustvo eksplicitne osude izazvalo nelagodnost pošto je američki predsednik poznat po brzim reakcijama i komentarima na Tviteru.

Tramp se našao na udaru kritika, čak i njegovih republikanaca, jer je za nasilje okrivio mržnju i netrpeljivost "brojnih strana", a nije jasno osudio bele ekstremističke grupe sa skupa.

Generalni direktor američkog farmaceutskog giganta Merk, Kent Frejzer, saopštio je danas da podnosi ostavku na mesto ekonomskog savetnika američkog predsednika.

"Američki zvaničnici moraju da poštuju naše osnovne vrednosti i da jasno osude sve vidove mržnje, netrpeljivosti i svako izjašnjavanje o nekoj superiornosti koja negira američki ideal da su svi jednaki", rekao je Frejzer.

b92.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter