Izvor:
15.08.2017 u 18:24
0

Edi Rama: Rešenje je u priznavanju Kosova!

Premijer Albanije Edi Rama kaže da poštuje poziv Aleksandra Vučića na unutrašnji dijalog o Kosovu i tako se "direktno i nekonvencionalno" suoči s prošlošću.

Istakao je i da je rešenje kosovskog pitanja u interesu svih, a ne samo Albanaca.

"Ono što je neophodno u ovoj fazi jeste upravo ono što je vaš predsednik započeo kao unutrašnji dijalog koji uzgred, ne bi bio beznačajan da se dogodi na Kosovu i u Albaniji takođe", rekao je Rama u intervjuu za Blic od utorka.

Upitan o predlogu srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića o mogućnosti da se kosovski problem reši podelom, Rama je kazao da ne pomaže ako se počne odatle i da bi mogao da zaključi da se radi o neuobičajenom predlogu.

Rama je kazao da je rešenje za kosovsko pitanje "puno priznavanje Republike Kosovo" od Srbije.

"Ali, kada se stavim u Aleksandrove cipele, svestan sam da je mnogo lakše to reći nego uraditi", kazao je Rama i dodao da je zasad važno da svi zajedno naporno rade do rešenja – strpljivo, direktno i nekonvencionalno.

Rama je kazao i da su odnosi Srbije i Albanije bolji nego ikada pre, kao i da je veoma ponosan zbog toga.

Govoreći o mogućnosti unapređenja ekonomske saradnje dve zemlje, Rama je kazao da se stvari svakodnevno poboljšavaju i da su dve zemlje na dobrom putu, ali da je potrebno još mnogo toga da se uradi.

b92.net
Foto: Twitter/SerbianPM

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter