parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Vučić: Makedonija će glasati za Kosovo u UNESKO, nećemo da dozvolimo da nas ponižavaju!

 Nema razloga za paniku, građani mogu da budu mirni, niko ne želi sukobe, moramo da štitimo našu državu. Drugo, Srbi i Makedonci su dva veoma bliska naroda, nevezano za trenutne organe vlasti - rekao je Vučić.

- Teško je pronaći bliže narode od Srba i Makedonaca. Želim da podsetim građane Srbije, Makedonija je priznala nezavisno Kosovo. Uhapsili su vladiku SPC, držan je u pritvoru godinama, ni tu ništa nismo uradili.

Vučić je govorio i o prisustvu agenta BIA Živaljevića u Skoplju rekavši da su neki smatrali da je baš on odgovoran za događaje u Sobranju.

Prema Vučićevim rečima, Živaljević nije otišao tamo sam.

Ćutali smo po tom pitanju. Živaljević je pitao najviše predstavnike izvršne vlasti u Makedoniji i pitao ih da bude tamo, bili su upoznati sa njegovim prisustvom. To je iskorišćeno za kampanju protiv Srbije. Tražili su mi da ga povučem. Ali kako smo ga povukli, pritisak se pojačao - navodi on.

Srpska kontra-obaveštajna služba je snažna, smatra predsednik Srbije.

- Pokušava da se stvori jedna politička priča u koju pokušavaju da uvuku Srbiju - kaže Vučić. - Oni dobro znaju šta sve znamo - prokomentarisao je Vučić izjavu Ivice Dačića koji je makedonaskoj vladi poručio da Srbija zna šta se makodonska vlada dogovorila.

- Znamo sve što činite, molimo vas, nemojte, iako ste priznali Kosovo... Ja vam kažem MAkedonija će glasati za prijem Kosovo u UNESKO - smatra Vučić. - Sutra ću pristojno razgovarati sa Zaevom. Hajde da radimo na ekonomiji, predložiću mu, priznali smo vas pod vašim ustavnim imenom, svi znaju da mi jedini nemamo nikakve pretenzije prema Makedoniji - naveo je Vučić.

 

 

izvor/telegraf

foto/arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak 19.02.2018
04:30 Dobro jutro Srbijo
07:55 Vesti
08:00 TOP - SHOP
08:15 Dobro jutro Srbijo
10:55 Vesti
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Beni Afet serija 
14:55 Parovi - Live
16:20 Posle rucka
17:45 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
19:00 UPOZNAJTE PAROVE
19:55 Bingo
20:30 UPOZNAJTE PAROVE
21:00 Ćirilica - Predsednik Aleksandar Vučić
slede Parovi - Live