Izvor:
25.08.2017 u 16:52
0

OBILAZE RADOVE: Nela Kuburović i Dejvid Mekalister obišli Savsku ulicu!

Ministarka pravde Nela Kuburović i specijalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister obišli su danas radove na rekonstrukciji beogradske Palate pravde u Savskoj ulici

Poseta je organizovana po želji Mekalistera, jer se rekonstrukcija obavlja sredstvima koja je obezbedila Evropska investiciona banka, u iznosu od oko 16 miliona evra.

Mekalister boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji, tokom koje je razgovarao sa predstavnicima vlasti, parlamenta i opozicije.

Radovi u ovoj sudskoj osmospratnici počeli su u februaru, a očekuje da će biti završeni sredinom sledeće godine.

Zgrada Palate pravde, čija je površina više od 24.000 kvadratnih metara, nije imala gotovo nikakvu vrstu renoviranja ili radova na rekonstrukciji više od četiri decenije.

U septembru prošle godine iz zgrade su iseljeni sudovi i tužilaštva na privremene adrese, a ugovor o realizaciji radova potpisan je u februaru.

Početkom marta krenulo se sa rekonstukcijom i izvođenjem radova u zdradi.

Rekonstrukcija Palate pravde jedan je on najvećih infrastrukturnih projekata koje Ministarstvo pravde sprovodi u poslednje četiri godine i poslednjih nekoliko decenija, budući da se u Beogradu nalazi 60 odsto ukupnog broja svih predmeta u državi.

izvor/blic.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter