Izvor:
30.08.2017 u 02:20
0

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA DŽONSONOM: Tema je bila i Kosovo!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras posle razgovora sa američkim senatorom Ronom Džonsonom da ta zemlja snažno podržava evropske integracije Srbije i posebno istakao da je jedna od najvažnijih tema razgovora bila ekonomska saradnja i mogućnost investicija iz SAD u Srbiju.

Vučić se na zajedničkoj konferenciji za novinare zahvalio američkom senatoru što je tako brzo posle susreta koji su imali nedavno u Vašingtonu došao u posetu Srbiji.

Kako je rekao, razgovarali su o mnogim pitanjima, a najviše, što je razlika u odnosu na razgovore sa nekim drugima, o ekonomiji.

Vučić je istakao da je Dzonson inače odličan poznavalac stanja srpske ekonomije i svih mera koje Srbija preduzima u toj oblasti.

"Senator Džonson je upoznat sa svim merama koje smo preduzimali prethodne četiri godine i sa onim što je danas Aj-Bi-Em saopštio – da je Srbija svetski lider po broju otvorenih radnih mesta u 2016. godini, posmatrano prema broju stanovnika, i o mnogim drugim stvarima", rekao je Vučić.

"Američke investitore, kao i evropske, uostalom, interesuje mir i stabilnost, ali posebno vladavina prava, transparentnost i borba protiv korupcije", kaže predsednik Srbije.

Istakao je da su razgovarali otvoreno o svim političkim pitanjima, između ostalog i o Kosovu i Metohiji:

"Ništa ne krijemo. Jedna od bitnih stvari je i Kosovo i Metohija, interni dijalog koji se vodi u Srbiji, dijalog sa predstavnicima iz Prištine i kako i na koji način da razumno, svi zajedno na prostoru Zapadnog Balkana pristupimo rešavanju problema".

Ti razgovori, naglasio je, nisu laki za nas unutar naše zemlje, a kamoli u razgovorima sa međunarodnom zajednicom, jer je najveći broj zemalja priznao nezavisnost Kosova.

Prema njegovim rečima, mi, iako razgovori nisu laki, gledamo da u tim okvirima sačuvamo svoje interese i unapređujemo prijateljstvo dve zemlje i da budućnost Srbije ne opterećujemo onime za šta smo i mi krivi u Beogradu u neki u Prištini, a za to nismo snosili nikakve političke konsekvence.

On je podsetio i da SAD snažno podržavaju evropske integracije Srbije.

Tanjug
Foto: twitter/ brzotacnojasno

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter