Izvor:
30.08.2017 u 12:29
0

Vučić povodom hapšenja Bogdana Mitrovića: „BORIĆEMO SE ZA NAŠE LJUDE, NEGO ŠTA!“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da će se država Srbija boriti za naše ljude za koje misli da su nevini, kao što je slučaj sa Bogdanom Mitrovićem, koji je u ponedeljak uhapšen u Suvoj Reci.

Vučić je sinoć, na konferenciji za štampu nakon razgovora sa američkim senatorom Ronom Džonsonom, kazao da će se država brinuti za Mitrovića i o njemu, jer mu se čini da iza hapšenja stoji politika.

„Proveravali smo u našim arhivama da li postoji mogućnost da je učinio nešto loše, a nema ni blagih naznaka. Plašim se da se iza toga krije pokušaj nekih strana da se spreči svaka vrsta dijaloga, i utiče na njihovu unutrašnju scenu", rekao je on.

„Da li ćemo se boriti za naše ljude za koje mislimo da su nevini – hoćemo, nego šta", poručio je predsednik i dodao da treba sačekati da čujemo, u narednim danima, nešto više o tome šta se eventualno Mitroviću stavlja na teret.

Ukazao je, međutim, da uvek ispaštaju porodice tih ljudi.

Na pitanje da prokomentariše to što nije usledila reakcija iz EU na to hapšenje, onako kako je Brisel reagovao na hapšenje Haradinaja, on je kazao da svako treba da radi za sebe i da očekuje da će Unija uložiti mnogo napora da se stabilizuje situacija na Balkanu.

Preneo je da je iz razgovora sa potpredsednikom SAD Majkom Pensom, prilikom posete Vašingtonu, kao i sa senatorom Džonsonom, video da SAD smatraju Balkan, ma koliko mali bili, delom sveta i važnim mestom u kojem mora da se sačuvaju mir i stabilnost.

Izvor:Tanjug.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter