Izvor:
09.09.2017 u 01:17
0

BRNABIĆ: Želimo dobre odnose sa Makedonijom!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da nije razgovarala ni sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom ni sa ambasadorkom te zemlje u Srbiji Verom Jovanovski-Tipko o mogućnosti da Makedonija podrži članstvo Kosova u Interpolu, i poručila da će Srbija dati sve od sebe da sa Makedonijom ima samo najbolje odnose.

Brnabić je na prijemu povodom Dana nezavisnosti Makedonije upitana da prokomentariše medijske napise da će Makedonija možda podržati Kosovo u Interpolu i može li se to odraziti na odnose dve zemlje, rekla da o tome nije razgovarala ni sa makedonskim kolegom Zevom ni sa ambasadorkom te zemlje u Srbiji, i da će se o tome tek razgovarati.

"Večeras ne bih pričala o tome. Večeras slavimo naše dobre odnose i Dan Makedonije. Srbija je otvorena, fleksibilna i daćemo sve od sebe da imamo najbolje odnose", naznačila je premijerka, koja je u ime Vlade Srbije čestitala Dan Makedonije.

Ona je navela da je pre nekoliko dana razgovarala sa ambasadorkom Verom Jovanovski-Tipko o daljoj saradnji dve zemlje i podsetila da je uputila zvaničan poziv premijeru Zaevu da poseti Beograd u novembru.

"Ostalo je da utanačimo datum i iskoristimo prvu posetu za planiranje zajedničke sednice dve vlade i očekujem dobru i uspešnu saradnju u budućnosti", izjavila je premijerka.

Tanjug
Foto: Twitter/dwnews‏Verified account

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter