parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

GORAN ŽIVALJEVIĆ ISKRENO U "ĆIRILICI": Nisam predvodio organizovani napad na Zaeva! (foto)

 

Večeras u kultnoj emisiji "Ćirilica" kod Milomira Marića gostuje Goran Živaljević Guta, savetnik u Ambasadi Srbije u Skoplju i oficir Bezbednosno-informativne agencije (BIA). 

Noći 27. aprila, prilikom smene vlasti u Makedoniji, Živaljević se našao u centru raznih spekulacija i optižbi da je predvodio demonstrante, nezadovoljne izborom Talata Džaferija iz albanske partije DUI za predsednika makedonskog parlamenta. 
Međutim, Živaljević tvrdi da onu trenutku napada na Zeava nije bio fizički prisutan:  

-  U tom trenutku, demonstracije su trajale 57 dana. Kobne večeri sedeo sam kod kuće, nisam pratio ni televiziju, samim tim ne znajući šta se događa napolju. U pola 7 me poziva naša ambasadorka Dubravka Divljač Tomić i javlja mi da narod upada u Sobranje. Obaveštavam odmah Beograd o neredima. Dakle, ja od 18:30 do 19 napad na poslanike i tuču pratim od kuće. Načitao sam se raznih naslova da sam ja predvodio batinaše, ponavljam, to je lako proverljivo - objašnjava Živaljević. 

Po njegovim rečima, u 19 časova prima poziv iz Beograda u kom mu je nagovešteno proširivanje sukoba od strane navijačkih grupa iz Srbije, ta da bih ih trebalo locirati i sprečiti, kao i samim tim, obavestit makedonske službe: 

- U tom trenutku se setim da imam fotografije nekih kriminalaca iz Srbije, koji će mi možda pomoći u prepoznavanju i odlazim u ambasadu, tu gubim još pola sata. Pred Sobranje Makedonije stižem oko 8 sati. Vrtim se tuda, slikam nekoliko fotografija i odlučujem se da obavestim Savetnika za bezbednost predsednika Makedonije, gospodina Sinišu Aleksovskog, o mogućem napadu srpskih navijačkih grupa. U Sobranje ulazim u 20:20, a prebijanje Zaeva i njegovih poslanika se desilo u 18: 45 - izričit je Guta u svojim tvrdnjama.

 

 

Gledajte "Ćirilicu" i saznajte još mnogo intrigantnih detalja! 

Happytv.rs
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost