Izvor:
14.09.2017 u 19:43
0

Moskva: Putinova stranka podržala Vučićevu politiku!

Delegacije Srpske napredne stranke i Jedinstvene Rusije nastavile su danas u Moskvi redovne konsultacije o globalnim i regionalnim temama, a vladajuća ruska partija je ovom prilikom još jednom pružila jasnu podršku politici predsednika Srbije i predsednika SNS, Aleksandra Vučića.

Zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije, Sergej Železnjak, istakao je da se njegova partija zalaže za dalji razvoj strateškog partnerstva dveju stranaka i naroda.

„Aleksandar Vučić, kao predsednik Srbije i predsednik SNS, daje nemerljiv doprinos kako bi opravdao i realizovao poverenje naroda i osigurao bezbednost građana i razvoj države. Jedinstvena Rusija podržava napore da se očuva nacionalni identitet srpskog naroda i izradi deklaracija kojom bi se očuvali njegov jezik, kultura i pismo“, rekao je Železnjak.

Železnjak je konstatovao da su evidentni pritisci na srpski narod na KiM i na Balkanu uopšte, i poručio da će Srbija imati nedvosmislenu podršku Jedinstvene Rusije po pitanju bilatralne saradnje, regionalnih i međunarodnih odnosa.

„Spremni smo da podržimo sve projekte od interesa za naša dva naroda. To razumevanje nije samo partijsko, već i državno“, objasnio je Železnjak, dodavši da se Rusija sa poštovanjem odnosi prema politici Srbije o KiM, i da će nastaviti da u međunarodnim krugovima podvlači da je naša južna pokrajina sastavni deo Srbije.

Potpredsednik SNS Marko Ðurić preneo je zahvalnost SNS Jedinstvenoj Rusiji i ruskom narodu na podršci i razvoju saradnje dveju partija i država.

„Ovakva saradnja najveće ruske i srpske partije garant je čvrstih odnosa naših država, čime se realizuje i vol?a naših naroda i odgovornosti koju nam je narod poverio“, rekao je Ðurić.

Prema njegovim rečima, Srbija se nalazi u teškom položaju, zato je nemerljiv doprinos i podrška Jedinstvene Rusije i ruskog naroda očuvanju integriteta Srbije, i to ne samo kada je reč o KiM.

„Pitanje KiM trenutno zauzima centralno mesto u unutrašnjoj politici Srbije. Cilj unutrašnjeg dijaloga o KiM je da saberemo sve društvene snage na zaštiti srpskih interesa na KiM, ali i u regionu. Želimo da nastavimo dijalog i sa Albancima, ali njegov uspeh ne zavisi samo od nas, već i od Prištine, ali i onih koji podržavaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Svaki dan kada se razgovara i kada nema sukoba na KiM jeste još jedan dan za opstanak srpskog naroda na KiM“, rekao je Ðurić.

On je dodao da je SNS, sa više od 600.000 članova najveća je politička organizacija u regionu, i da zahvaljujući politici Aleksandra Vučića, održava tu poziciju.

„Opredeljenje je da Srbija sarađuje sa svima, da bude samostalna i suverena, da vodi sopstvenu spoljnu politiku. Vojna neutralnost i razvoj sopstvenih odbrambenih kapaciteta je naše strateško opredeljenje. Zato smo ponosni što nismo, niti ćemo uvesti sankcije Ruskoj Federaciji, iako se zbog toga nalazimo pod veoma ozbiljnim pritiscima. Mi se naših prijatelja i braće ne odričemo“, poručio je Ðurić.

Prema njegovim rečima, Srbija nastoji da održi i poboljša odnose sa svim državama u okruženju, a posebnu pažnju posvećuje položaju Srba u tim zemljama, očuvanju njihovog istorijskog, duhovnog i kulturnog nasleđa, jezika, pisma, ali i kolektivnih političkih prava.

Ðurić je ruskim sagovornicima preneo i čestitke povodom današnjeg rođendana predsednika Jedinstvene Rusije i premijera Ruske Federacije Dimitrija Medvedeva.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov govorio je o unapređenju regionalne međupartijske saradnje i njenom nedavnom konkretizovanju kroz saradnju partijskih organizacija SNS i Jedinstvene Rusije iz Vojvodine i Nižnjeg Novgoroda.

Prijateljski odnosi sa Jedinstvenom Rusijom i međustranačka regionalna saradnja biće, prema njegovim rečima, u samom vrhu prioriteta SNS.

Član Glavnog i Izvršnog odbora SNS Goran Rakić, koji je na sastanku u Moskvi predstavljao opštinske odbore iz naše južne pokrajine, zahvalio je ruskim kolegama na nedvosmislenoj podršci politici Srbije o KiM, ističući da su čvrste veze sa Ruskom Federacijom veliko ohrabrenje i podsticaj srpskom narodu, i pozvao Železnjaka da poseti Srbe u pokrajini, saopštila je Informativna služba SNS.

tanjug.rs
Foto: Twitter/Strahota_Sima, Vlada R. Srbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter