Izvor:
29.09.2017 u 20:02
0

MOSKVA: Dačić sa Lavrovim razgovarao o podršci Rusije i dobroj saradnji koja se realizuje na svim nivoima!

Odnosi Rusije i Srbije se razvijaju u svim pravcima, a poverljivi dijalog koji postoji između dvojice predsednika pomaže da se ta saradnja razvija, izjavio je danas u Moskvi šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u razgovoru s ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Lavrov je podsetio da se na marginama Generalne skupštine UN u Njujorku prošle nedelje sastao s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

– On je potvrdio sve dogovore koji su postignuti na najvišem nivou, i konstatovali smo da se svi oni realizuju – rekao je Lavrov na početku susreta.

Šef ruske diplomatije je pozdravio rad Međuvladine komisije za ekonomsku i trgovinsku saradnju, navodeći da daje značajne rezultate.

On je najavio da će se Međuvladina komisija Srbije i Rusije za vojno-tehničku saradnju sastati iduće nedelje u ruskom gradu Tula.

Lavrov je rekao da je za početak oktobra planirana poseta predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković Sankt Peterburgu, gde će učestvovati na zasedanju Međuparalamentarnog saveza.

Dačić, koji je kopredsednik srpsko-ruske Međuvladine komisije za ekonomsku i trgovinsku saradnju, danas će razgovarati i s ruskim kopredsednikom te komisije Dmitrijem Rogozinom.

– Ruska podrška teritorijalnom integritetu i nezavisnosti Srbije je veoma važna za našu zemlju, kazao je Ivica Dačić koji je naveo da želi da izrazi posebnu zahvalnost Ruskoj Federaciji, predsedniku Vladimiru Putinu "i mom prijatelju i kolegi Sergeju Lavrovu na doslednoj podršci koju Rusija pruža po najvažnijem pitanju za Srbiju – a to je teritorijalni integritet i nezavisnost".

On je dodao da su odnosi Moskve i Beograda na visokom nivou.

– Naš cilj je da povećamo trgovinsku razmenu. Ona premašuje dve milijarde evra, ali mi verujemo da može biti i veća – dodao je šef srpske diplomatije.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter