Izvor:
29.09.2017 u 22:39
0

Dačić: Promene ambasadora ne utiču na našu spoljnu politiku!

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Moskvi da promene ambasadora neće uticati na spoljnu politiku Srbije i da će biti određeno oko 30 šefova diplomatko-konzularnih predstavništava u narednih šest meseci.

Dačić je podvukao da Srbija neće ostati bez ambasadora i dodao da je on do sada postavio više od 40 novih šefova diplomatko-konzularnih predstavništava (DKP).

"Najvećim delom sam se rukovodio da to budu ljudi profesionalne diplomate iz kuće. Zato to i nije toliko primećeno, jer je za javnost interesantno samo kad neko nije dobar", rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara.

Ministar je rekao da će se nastaviti sa tom praksom i da će se svake nedelje donositi po jedno rešenje.

"U pravu ste, nekima istice mandat, neki su i otišli u penziju, a to znači da će sigurno barem 30-ak šefova DKP morati da bude određeno u narednih šest meseci. Naravno, radi se postepeno, neće biti ''paketa'', nikakvih smena ili ''seča''", naveo je Dačić odgovarajući na pitanja novinara.

On je pojasnio da se formulacija "opozvani ambasadori" koristi u diplomatskom rečniku, što ne znači da je neko smenjen.

Onaj kome je istekao mandat mora da bude opozvan, da bi bio postavljen novi, a mandat traje sve dok neko ne bude opozvan, zaključio je Dačić.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter