parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Pazarci izašli na ulice da pozdrave Vučića i Erdogana! (VIDEO)

Veliki broj građana Novog Pazara i okoline okupio se danas ispred Gradske uprave u tom gradu, kako bi pozdravio predsednike Srbije i Turske, Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana, čiji se dolazak očekuje.

Skoro svaka zgrada u centru grada ukrašena je zastavama Turske i Srbije i bošnjačkom ili transparentom "Dobrodošli u Novi Pazar", "Vučić - Erdogan", dok preko puta Gradske uprave dominira transparent sa velikom slikom predsednika Turske, uz tekst "I za reči i za postupke" na turskom.

Veliki broj građana je u crvenom, ili nose marame ili šalove sa obeležjima Turske, a na Novopazaraskoj tvrđavi istaknute su zastave Turske, Srbije i Novog Pazara, a grad je ukrašen i balonima u bojama zastava dve zemlje.

Ispred Gradske uprave montirana je i velika bina sa transparentom na dva jezika "Novi Pazar - most prijateljstva", sa koje se očekuje obraćanje dva predsednika.

Prema protokolu, predviđen je sastanak predsednika Srbije i Turske sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj, kao i potpisivanje protokola između Grada Novog Pazara i Opštine Raška sa Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju.

Nakon ceremonije potpisivanja predsednici Vučić i Erdogan prošetaće glavnom ulicom Novog Pazara.

 

tanjug.rs
Foto: tanjug/printscreeen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost