Izvor:
29.06.2016 u 19:57
0

UDOVIČKI: Zapošljavanje PO NOVIM KRITERIJUMIMA zadatak za novu vladu!

Potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas da očekuje da se razrade kriterijumi i "relaksira" mogućnost zapošljavanja u lokalnim samoupravama u kojima je očigledan manjak zaposlenih, ali da je to zadatak za novu vladu.

Ona je, u Čačku, gde je posetila Gradsku upravu, rekla da je važno da celokupna uprava može da radi dobro, efikasno i da obavlja svoje zadatke, te da očekuje da lokalne samouprave koje su imale velike odlive zaposlenih imaju mogućnsot da zaposle nove ljude.

"Međutim, to mora pažljivo da se razradi, pre svega u okviru nove vlade", rekla je Udovički odgovarajući na pitanja novinara.

Ona je podsetila da je država morala da bude vrlo oprezna u periodu primene odluke o maksimalnom broju zaposlenih, te da se u dogovoru sa MMF-om održalo zamrzavanje zaposlenih, paralelno sa smanjivanjem broja tamo gde je bilo potrebno.

"Moraćemo i dalje da budemo oprezni, jer zadatak za smanjenje broja zaposlenih je veliki, a želimo da otpuštanja bude što manje", rekla je Udovički.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/MDULS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter