Izvor:
16.10.2017 u 23:40
0

Vučić najavio Deklaraciju o Kosmetu u martu: Biće bolnih kompromisa za obe strane!

Povodom zahteva kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da se u dijalog Beograda i Prištine uključe i SAD, predsednik Srbije je rekao da, što se nas tiče, EU je glavni posrednik.

"Bivše vlasti na čelu sa Tadićem i Jeremićem prihvatile su da se ova tema izmesti iz UN. Iako poštujemo ulogu SAD, svaka promena formata dijaloga zahtevala bi odgovor i pristanak Srbije", kazao je Vučić.

Kada je reč o najavljenoj nacionalnoj deklaraciji, predsednik Srbije navodi da je oformljen tim uglednih profesora koji rade na tekstu i veruje da će sve biti gotovo do kraja godine.

Na konstataciju da deo tzv. građanske javnosti taj tekst stigmatizuje kao novi manifest "velike Srbije", Vučić kaže: "Možda se svi ti plaše mogućnosti da Srbi dobiju mozak i počnu da razmišljaju o sebi i svojoj budućnosti. Po njima, Srbi ne da nemaju pravo da promišljaju svoju prošlot, već ne smeju da razmišljaju ni o budućnosti".

kurir.rs
Foto: twitter/MajaEUspox, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter