parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

IZJAŠAVANJE O JAVNOJ UPRAVI I DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA: U Skupštini Srbije glasanje o četiri zakona!

Skupština Srbije glasaće danas o četiri zakonska predloga, među kojima je i Predlog zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu.

Poslanici će se izjasniti i o izmenama Zakona o državnim službenicima, a glasaće se i o izmenama Zakona o informacionoj bezbednosti, kao i o Predlogu zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju.

Na dnevnom redu je izjašnjavanje o izmeni Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koje je podnela predsednica parlamenta Maja Gojković, kao i o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora, koje su podnele poslaničke grupe SRS, SNS i Nova Srbija - Pokret za spas Srbije. 

Prva sednica redovnog jesenjeg zasedanja počela je 3. oktobra, a obeležile su je burnu rasprava, česte pauze, čak i prekid sednice, uvredljive reči, opomene, udaljavanje sa sednice dvoje poslanika Dveri Srđana Noga i Marije Janjušević, ali i pokazivanja kamena u skupštinskoj sali koji je za šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića "sveti kamen" sa KiM, a za poslanika vlasti Marijana Rističevića "kamen za kupus".

 

Izvor:b92.net
Foto:YouTube Printscreen/ParlamentSrbija

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost