parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

ĐURIĆ: Srbima na Kosovu i Metohiji žele da oduzmu jedinstvo!

 

-Srbi samo jedinstveni mogu da sačuvaju svoje opštine na Kosovu i Metohiji i baš zato žele da nam uzmu to najdragocenije što imamo - srpsko narodno jedinstvo na KiM, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, na mitingu Srpske liste u Zvečanu.

-I znaju odlično da nas nisu pobedili dok god ne preseku našu pupčanu vrpcu sa državom Srbijom i znaju da tu treba da gađaju i zato su pronašli neke među nama, koje su kupili, zaveli i ubedili da će im ono što dobiju iz Prištine, podrška iz ambasada koje guraju nezavisnost Kosova, omogućiti da pobede i to sopstvenu državu Srbiju, rekao je Ðurić.

Srpska lista, ističe on, jedina je veza srpskog naroda na KiM sa političkim institucijama Srbije, a budućnost i Zvečana, Mitrovice, Leposavića, Zubinog Potoka i svih 10 opština sa srpskom većinom ne vidi se u Prištini, nego u Beogradu.

Kako kaže, teško mu je što izlazi treći put u šest meseci istim povodom, jer "nas treći put za to vreme teraju da se prebrojimo, nadajući se da će uspeti da nas usitne, podele i da onda ono što smo teškom mukom gradili - jedinstvo srpskog naroda na KiM".

-Odavde danas iz Zvečana, sa glasovima hiljada Srba na Kosovu i Metohiji, poručujemo im - nećete u tome uspeti, ovo je Srbija. Hoćemo da sarađujemo sa svima, da imamo dobre odnose, da rešavamo probleme na miran način. Naše strpljenje i našu toleranciju pokazali smo i kada su nas kaznili, ubijali, otimali kuće, činili sve da nas na ovim prostorima ne bude. Ali danas je vreme da pokažemo da smo mudriji od onih koji misle da mogu da preseku našu pupčanu vrpcu sa državom Srbijom, kaže Ðurić.

Treba zamisliti, kaže Ðurić, kada se bude lomilo, a "lomiće se narednih meseci i godina" - gde je budućnost za sve srpske opštine na KiM i treba zamisliti da tada opštinom upravljaju ljudi koji su u političkom smislu bliži i lojalniji Prištini nego Beogradu.

-Kao narod, nemamo pravo da dopustimo sebi tu vrstu greške, zato vam kažem, ako neko misli. 22. oktobar je dan pobede, srpskog jedinstva i molim vas, podržite Vučinu Jankovića za gradonačelnika Zvečana, a ja vam danas obećavam - svakoga dana radićemo marljivo i predano i daćemo više nego što je dala bilo koja druga ekipa, garnitura, koja je u ime Srbije donosila odluke zato da srpski narod ostane ovde na KiM, rekao je Ðurić.

Kandidat Srpske liste za gradonačelnika Zvečana Vučina Janković rekao je da, ako je Srbima ovih dana išta potrebno, "to su su sloga i jedinstvo", a to su, prema njegovim rečima, upravo vrednosti za koje se Srpska lista zalaže.

-Nismo zaboravili 12 godina nenamenskog trošenja budžeta i srpskog i kosovskog i od donacija. Ostavili su nam nezavršene zgrade, račune za gorivo, ručkove. U sećanju nam je 12 godina nesigurnosti i straha, sukoba sa neistomišljenicima, porast broja nezaposlenih, kaže Janković.

Ministar lokalne samouprave u vladi Kosova Ivan Todosijević rekao je da je srpski narod uvek znao da izabere prave ljude, te da će tako biti i 22. oktobra. 

-Naši sugrađani će izaći na izbore i glasaće za 29, za Srpsku listu. Glas za Srpsku listu garantuje ostanak institucija države Srbije i dalje prisustvo države Srbije na prostoru KiM, kaže Todosijević.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Twitter

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost