Izvor:
25.10.2017 u 17:11
0

I BRISEL POJAČAVA PRITISAK: Srbija da uskladi spoljnu politiku sa EU!

Šef Delegacije Evropske unije u Beogradu Sem Fabrici izjavio je danas da EU očekuje dodatne napore Srbije kako bi se postepeno uskladila sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom Unije do datuma pristupanja.

On je to naveo u komentaru za Tanjug na izjavu zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Hojta Brajana Jia, koji je rekao da Srbija ne može da sedi na dve stolice u isto vreme.

Fabrici je ukazao da bi Srbija, imajući u vidu da su evropske integracije njen strateški prioritet, trebalo da deluje u skladu sa svojom posvećenošću regionalnoj saradnji i stabilizaciji.

– Srbija već doprinosi civilnim i vojnim misijama EU za upravljanje krizom, što mi pozdravljamo. Ali, očekujemo dodatne napore kako bi se postepeno uskladila sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU do datuma pristupanja – istakao je šef Delegacije EU u Beogradu.

Ambasador Fabrici je napomenuo da Zajednička spoljna i bezbednosna politika EU ostavlja "širok prostor za razvoj bilateralnih odnosa sa zemljama koje nisu članice Unije, pod uslovom da se poštuje zajednički okvir".

tanjug.rs
Foto: twitter/FabriziSem

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter