Izvor:
30.10.2017 u 14:42
0

PUTIN UZ SRBIJU: Pripremio čak tri scenarija za odbranu naše zemlje od ucena SAD!

Predsednik Rusije Vladimir Putin odlučan je da Srbiju spase od američkih ucena, a za to je pripremio čak tri scenarija.

Njegov plan da pomogne Srbiji da se odupre pritiscima i ultimatumima Vašingtona koje je pre nekoliko dana ispostavio Brajan Hojt Ji podrazumeva da se po svaku cenu spreči uvlačenje Srbije u NATO, piše Serpski Telegraf.

Prvi zadatak ili scenario podrazumeva da se svim sredstvima osujeti plan Amerike da od Srbije napravi još jednu svoju koloniju. Druga tačka obuhvata vojnu zaštitu i opremanje Srbije najsavremenijom vojnom opremom poput raketnog PVO sistema S-300 kako bi se očuvala bezbednost, ali i sprečio bilo kakav pokušaj napada. Poslednji scenario predviđa mere i akcije kojima će Moskva delovati kako bi očuvala srpsku nezavisnost – navode diplomatski izvori.

Da se geopolitički interesi i "hladnoratovski sukob" Rusije i Amerike lome preko kičme Srbije, a da zvaničnicima u Beogradu preostaju samo tri opcije, potvrđuje i ruski geopolitičar Leonid Savin.

Kako navodi, prva mogućnost je da se Srbija ekonomski, vojno i politički okrene Rusiji, druga da potpuno odustane od saradnje sa Moskvom i treća, koja je ujedno i najmudrija, da veštom politikom sačuva neutralnu poziciju na komplikovanoj međunarodnoj pozornici. On ocenjuje da je radikalni zaokret ka Istoku najpametniji.

U situaciji gde je srpski narod izložen pritiscima i ucenama Zapada, Srbija ima ograničene opcije – da postane vazal Zapada, nađe zaštitu u nekoj od drugih velikih sila (što je normalno sa stanovišta ravnoteže moći) i napokon da sačuva suverenitet i nezavisnost, što je više moguće. Poslednje dve opcije su povezane sa Rusijom, koja je istinski garant sigurnosti – objašnjava Savin i dodaje da je Kina je takođe važna, ali pretežno za ekonomska pitanja.

Informer.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter