Izvor:
03.11.2017 u 01:12
0

IVICA DAČIĆ: Zahvalio se Surinamu zbog odluke o povlačenju priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova!

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ministra unutrašnjih poslova Republike Surinam Mohameda Fajzel Nersalima kome je preneo duboku zahvalnost Srbije zbog odluke Surinama o povlačenju priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Ministar Dačić je istakao da je takva odluka izraz prijateljstva i da će nesumnjivo doprineti bližim odnosima i unapređenju saradnje između Srbije i Surinama, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministar Nersalim je naglasio da Vlada Surinama pridaje veliki značaj principu nemešanja u unutrašnja pitanja, prvenstveno prijateljskih država, kao što je Srbija.

Ukazao je da je odluka o povlačenju priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova principijelna i da je doneta nakon dugih konsultacija i uz saglasnost sa predsednikom Surinama.

Složio se da ta odluka predstavlja dobru osnovu za razvoj bilateralne saradnje između Srbije i Surinama, posebno u oblasti ekonomije, navodi se u saopštenju.

U tom kontekstu, na sastanku su razmatrani i inicijalni, konkretni oblici saradnje, na kojima će se intenzivno raditi u narednom periodu.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Twitter/Jelena Viku

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter