Izvor:
03.07.2016 u 22:31
0

VUČIĆ PORUČIO: „Srbija NEĆE održati EU referendum, bez obzira na inicijativu za to!“

Srbija neće održati referendum o tome da li će se pridružiti Evropskoj uniji, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić za nemački list "Bild am zontag".

Moj odgovor na to je jasan: Neće biti referenduma bez obzira koliko postoji inicijativa za to – poručio je Vučić za nemački list, preneo je Rojters.

Na pitanje da li predsednik Rusije Vladimir Putin koristi svoj uticaj u Srbiji da zagovara referendum o članstvu Srbije u EU, on je odgovorio "ne znam ništa o Putinu, ali znam da pojedine sprske stranke otvoreno pozivaju na to".

Premijer Srbije je istakao da je pre održavanja nedavnih parlamentarnih izbora u Srbiji jasno rekao da je njegov cilj pridruživanje EU.

Pobedili smo osvojivši apsolutnu većinu. Učinićemo sve što možemo da sada postignemo taj cilj. Ako bismo napustili taj put, Srbija bi završila krećući se pogrešnim pravcem – rekao je Vučić.

On je istakao da je bilo je dosta "glupih i opasnih" ideja u Srbiji i ocenio da ukoliko bi u Srbiji došlo do krize, to bi dovelo do krize u celom regionu.

Stari sukobi bi mogli ponovo da se otvore – upozorio je Vučić.

Vučić je rekao i da je "veoma zabrinut" da bi raspoloženje u Srbiji moglo da se okrene protiv EU.

Odluke poput onih o otvaranju pregovaračkih poglavlja (u procesu evropskih integracija) podstiču nacionalističke snage u zemlji, naročito jer smo imali bolje rezultate od ostalih u prethodnim fazama – ocenio je Vučić.

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter