Izvor:
04.07.2016 u 16:00
0

SASTANAK U ČETIRI OKA: Vučić će TRAŽITI OBJAŠNJENJA od Merkelove!

Predsednik srpske vlade Aleksandar Vučić sastaće se danas u Parizu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i tražiti objašnjenje zašto EU nije otvorila poglavlja 23 i 24 sa Srbijom, piše list Blic.

Vučić će, kako navodi taj list pozivajući se na izvore u diplomatskim krugovima, s Merkelovom "u četiri oka" razgovarati o evrointegracijama, reformama koje Srbija sprovodi na evropskom putu, ali će tražiti i objašnjenje zašto prošle nedelje nisu otvorena pregovaračka poglavlja 23 i 24, kao što je bilo planirano i očekivano.

Izvor lista navodi da to što poglavlja nisu otvorena i što će taj posao biti prolongiran za jul ili septembar nije ostavilo ravnodušnim manje-više nikoga u evropskim krugovima, kao ni predstavnike zemalja članica, jer su se svi nadali suprotnom scenariju.

Neke zemlje su se svojski trudile da se to desi 30. juna, pre svih Holandija, ali ni Nemačka nije bila indiferentna. Zato će ovo biti jedna od vrlo važnih tema – naveo je izvor Blica.

Vučić je uoči puta u Pariz, na Samit o Zapadnom Balkanu,u okviru Berlinskog procesa, koji je Merkelova inicirala, rekao da će od šefova vlada zemalja clanica EU tražiti objašnjenje, jasne i konkretne odgovore na pitanje zašto Srbiji nisu otvorena poglavlja 23 i 24 za članstvo u EU.

Tanjug
Foto: Twitter/InSerbiaNetwork

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter