parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

PRIZNANJE GRADONAČELNIKU BEOGRADA: Siniša Mali primio nagradu za "Najtolerantniji grad regiona"

 

 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je, u ime grada Beograda, priznanje za "Najtolerantniji grad regiona" koje dodeljuje Evropski pokret u Bosni i Hercegovini.

Priznanje je gradonačelniku Beograda uručila delegacija Evropskog pokreta u BiH koju su činili predsednik Predrag Praštalo, potpredsednik Dino Čolić, generalni sekretar te organizacije Haris Plakalo, kao i partner i ambasador Evropskog pokreta Svetozar Stanković.

Dosadašnji nosioci ovog regionalnog priznanja bili su Subotica, Zagreb i Ljubljana.

Evropski pokret BiH od 2010. godine dodeljuje priznanja u različitim kategorijama, a povodom obeležavanja dana i meseci Evrope u BiH.

Gradonačelnik Siniša Mali je, u ime grada Beograda, zahvalio na priznanju i istakao da ova nagrada mnogo znači našem gradu.

- Grad Beograd je mnogo uradio kako bismo u regionu podigli svest o tome da stvari treba zajedno da menjamo. Još na početku svog mandata imao sam priliku da organizujem Samit gradonačelnika iz regiona kako bismo se više približili i ojačali naše privredne, turističke, kulturne, obrazovne, sportske veze - rekao je Mali.

On je dodao da je na gradu Beogradu velika odgovornost da povuče ceo region ka boljem sutra i u oblasti ekonomije, kulture, sporta, odnosno svega što čini kvalitet života naših sugrađana boljim. 

- Zato ćemo se još više posvetiti tome da opravdamo ovu nagradu koju smo dobili i da iz godine u godinu ceo region napreduje, a da grad Beograd i dalje bude najtolerantniji grad i lokomotiva razvoja celog regiona - naveo je gradonačelnik Mali.

Predsednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo rekao je da je grad Beograd od postanka do danas otvoren za sve dobronamerne ljude, bez obzira na to iz kog dela sveta dolaze ili kojoj naciji i religiji pripadaju. 

- Kosmopolitsku pripadnost i opredeljenje Beograd pokazuje i stalnim porastom i zanimanjem turista iz celog sveta. To ne bi bilo moguće bez prepoznavanja gostiju da se mogu identifikovati sa Beogradom i da dele iste vrednosti kao što su otvorenost, multikulturalnost i posebno visoka doza tolerancije i poštovanja različitosti - rekao je Praštalo.

On je izrazio zadovoljstvo što je nedavno potpisan Memorandum o saradnji između Beograda i Sarajeva, kao i više sporazuma iz oblasti kulture, turizma i nauke, jer je to, kako je rekao, snažan dodatni impuls jačanju prijateljskih odnosa.

Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak 22.1.2018.
04:30 Dobro jutro Srbijo
07:55 Vesti
08:00 TOP - SHOP
08:15 Dobro jutro Srbijo
10:40 PINK
10:55 Vesti
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Beni Afet serija FINAL
14:55 Parovi - Live
16:15 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:05 Kviz: Naslovna strana
18:30 UPOZNAJTE PAROVE
19:55 Bingo
20:30 UPOZNAJTE PAROVE
20:55 Ćirilica - Predsednik Aleksandra Vučić
23:05 Parovi - Parograf