parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Stefanović: Hitno sazvati sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost!

"Očekujem da će predsednik Srbije, zbog najave Bakira Izetbegovića da će BiH priznati nezavisnost Kosova, sazvati Savet za nacionalnu bezbednost u narednih 48 sati. Ovo telo će razmotriti dalje korake države i naš odnos prema takvom potezu Izetbegovića", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Predsedništva BiH. Izetbegović je za "Dojče vele" rekao da je BiH već trebalo da prizna Kosovo i da planira da to učini.

- Voleo bih da ovo nije tačno i da se radi o lošoj interpretaciji Izetbegovićeve izjave, jer nažalost, ako je istina, to je jedan od najtežih udaraca koje Srbiji može da nanese jedna susedna zemlja - kaže Stefanović.

- To ne može biti ni dobronamerno ni pozitivno u odnosima Srbije i BiH. Ne znam da li Izetbegović razume koliko komplikuje i usložnjava situaciju u regionu. Ne samo odnose između dve zemlje, već i između dva naroda. Pogotovo posle svih pozitivnih signala koje su predsednik i Vlada Srbije pružili u BiH, posle svih pozitivnih stvari koje smo učinili u međusobnoj saradnji.

 

novosti.rs
Foto: Twitter/ivadjuro, arhiva

.

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost