Izvor:
15.11.2017 u 00:01
0

SASTANAK: Ana Brnabić sa predstavnicima Grupe za slobodu medija!

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima Grupe za slobodu medija, koju čine novinarska i medijska udruženja i organizacije civilnog društva, a predali su svoje zahteve za poboljšanje medijske situacije u Srbiji.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, sastanak je bio dug i težak i, kako je navedeno, pored brojnih početnih neslaganja, protekao je u konstruktivnoj atmosferi.

Obe strane pokazale su dobru volju da se nastavi započeti dijalog, kaže se u saopštenju.

Brnabić je istakla da je primarni zadatak ove Vlade rad na započetim reformama, kao i vođenje konstruktivnog dijaloga po svim pitanjima koji su od društvenog značaja, kao što su medijske slobode.

Premijerka Brnabić obećala je da će u narednih desetak dana odgovoriti na zahteve Grupe za slobodu medija, ne prejudicirajući kakvi će odgovori biti.

Ona je navela da je ovo bio prvi radni sastanak i da će se započeti razgovori sa predstavnicima Grupe za slobodu medija nastaviti.

Dogovoren je i poseban sastanak ove Grupe sa ministrom kulture i informisanja Vladanom Vukosavljevićem, koji je pored ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Brankom Ružićem prisustvovao sastanku.

U ime Grupe za slobodu medija, u razgovoru su učestvovali Slaviša Lekić (NUNS), Nedim Sejdinović (NDNV), Zoran Sekulić (Asocijacija medija), Maja Stojanović (Građanske inicijative), Ilir Gaši (Slavko Ćuruvija fondacija) i Vukašin Obradović (Vranjske), navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/dwnews‏Verified account

    PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

    Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

    Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

    Ostavite komentar

    Unesite pojam i stisnite enter