Izvor:
16.11.2017 u 16:10
0

ANA BRNABIĆ U BRISELU: Premijerka razgovarala sa Federikom Mogerini!

Predsednica vlade Ana Brnabić sastala se sa šeficom diplomatije Evropske unije Federikom Mogerini. Očekuje se da Brnabić i Mogerini razmotre ukupune odnose Srbije i EU kao i procese evrointegracija Srbije i regiona Zapadnog Balkana.

Predsednica vlade će predvoditi delegaciju Srbije na sednici Saveta za stabilizaciju i pridruživanje.

U pitanju je četvrti Savet za sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i EU. Ovom prilikom, na plenarnom nivou, razmotriće se ukupni odnosi između EU i Srbije kao i bilans urađenog u reformskim procesima u zemlji.

U Briselu naglašavaju da će se posebna pažnja posveti reformi vladavine prava u Srbiji, stanju u medijima i uopšteno procesu usklađivanja srpske poititike i zakonodavstva sa EU.

Fokus sastanka trebalo bi da bude i na održanju ”istorijskog momentuma” koji se reflektuje kroz obnovljenu pažnju EU regionu Zapadnog Balkana i Srbiji, kao jednom od lidera u procesu evrointegracija. Pored premijerke Brnabić u delegaciji Srbije biće i šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević.

Delegaciju EU na sastanku predvodiće šefica EU diplomatije Federika Mogerini, a očekuje se prisustvo predstavnika Evropske komisije i zemalja članica EU. Nakon završetka sednice Saveta, planirano je zajedničko saopštenje i konferencija za medije premijerke Ane Brnabić i visoke predstavnice EU Federike Mogerini.

Tanjug
Foto: Twitter/dwnews‏Verified account

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter