Izvor:
21.11.2017 u 10:06
0

Sastanak u Beogradu: Zaev danas sa Vučićem i Brnabić! (foto)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić imaće danas odvojene susrete sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom.

Zaeva će prvo primiti premijerka Ana Brnabić u 9 sati.

Glavne teme razgovora, kako je najavljeno iz Vlade, biće načini za unapređenje bilateralnih odnosa dve zemlje, evropski puti Srbije i Makedonije, kao i jačanje ekonomske saradnje.

Nakon sastanka u Palati Srbija, predviđena je konferencija za novinare dvoje premijera, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Gosta iz Makedonije će potom u 11 sati primiti i predsednik Vucić.

.

Zaev je u Beograd doputovao juče a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Ovo je prva poseta Zaeva Beogradu u svojstvu premijera, a druga u regionu.

Prethodno je posetio Sarajevo.

Dve zemlje su poslednjih godina imale dobre bilateralne odnose, na koje je senku bacila mogućnost, nagoveštavana iz Skoplja, o podršci prijemu Kosova i Metohije u Unesko, od čega je Priština u međuvremenu odustala.

Zaev je nakon toga potvrdio zainteresovanost za unapređenje bilateralnih odnosa sa Srbijom.

Tanjag
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter