ZAEV VERUJE U DOBRE ODNOSE: Govorio na srpskom iz poštovanja "jer prijatelji tako rade"!

 

 

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je da veruje da će u dijalogu Beograda i Prištine biti nađeno rešenje, što je, ističe, i u interesu Srbije, ali i čitavog regiona. 

Zaev je, odgovarajući na pitanja da li je bilo reči o diplomatskom skandalu od pre nekoliko meseci, ali i o Kosovu i Metohiji, rekao da Makedonija poštuje dijalog otvoren između Beograda i Prištine. 

- I verujem da će, u interesu Srbije, biti nađeno rešenje i mi to podržavamo, kompletno, i nadamo se da će to biti što skorije, zato što je to važno za Srbiju i njenu evropsku perspektivu, a verujte od tog pitanja zavisi perspektiva celog našeg regiona - rekao je Zaev, govoreći na srpskom iz, kako je rekao, poštovanja prema srpskoj zajednici. 

- Rekao sam - mi smo bliski narodi i naša je obaveza kao političara da sledimo interes unapređenja saradnje naša dva naroda - rekao je Zaev. 

Kako je rekao i kao predsednici vlade, a i predsednici država za svako pitanje, ma koliko bilo bolno ili srećno, okrenu telefon, međusobno razgovaraju i dogovore se šta treba "zato što prijatelji trako rade". 

On je rekao u tom duhu na prijateljski i diplomatski način je nađeno i rešenje u vezi onog što se dogodilo u Makedoniji pre nekoliko meseci. 

Premijer je rekao da je po tom pitanju napravljen dogovor i dodao "mi smo povukli našeg čoveka, Srbija je povukla svog čoveka - tako rade prijatelji". 

Kako je rekao i ti ljudi koji su ovlašćeni da rade tu vrstu posla moraju da budu povezani i da se pomažu međuosbno a sve je rešeno kao i što priliči prijateljima. 

On je podsetio na razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u vreme tih dešavanja i ponovio da je nađeno rešenje koje i priliči prijateljima. 

- Mnogo sma srećan zbog toga zato što i pri ovakvim nezgodnim okolnostima prijatelji uvek nađu rešenje to je naša obaveza kao političara, jer, stvarno naši građani žele sve više i više da unapređuju svoju saradnju - rekao je Zaev.

 

Tanjug
Foto: wikipedia

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost