Izvor:
28.11.2017 u 14:31
0

IVICA DAČIĆ: Ne verujem u promeni formata dijaloga Beograda i Prištine!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ne veruje da je moguća promena formata dijaloga između Beograda i Prištine na taj način da se u dijalog uključi neko sa strane, pa ni SAD.

Na pitanje da bi dijalog između Beograda i Prištine mogao da dobije još jednog direktnog posrednika, Dačić je uzvratio kontrapitanjem:

– A što bismo mi to prihvatili? –

Povodom spekulacija da bi bivša američka državna sekretarka Kondoliza Rajz mogla da postane specijalni izaslanik za Balkan, ministar je izjavio i naglasio da su Srbiji potrebni aktuelni predsednik SAD Donald Tramp i državni sekretar Reks Tilerson.

– Nama treba Tramp, Tilerson… nova administracija. Stara administracija ne želi da reši problem nego da legalizuje ono što su uradili na Balkanu – rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je sreo Kondolilzu Rajs pre dvadesetak dana na jednoj konferenciji u UAE, kao i Džona Kerija.

– Oni su sada, da tako kažem, oslobođeni političkih obaveza. Ništa mi nije rekla da ima bilo kakve ambicije, niti je govorila o tome javno, a pričali smo o našem regionu -rekao je Dačić.

Dačić je podsetio da je Generalna skupština UN na zajednički predlog Srbije, odnosno tadašnjeg predsednika Borisa Tadića i tadašnje visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, donela rezoluciju da se dijalog prebaci na nivo EU. On je naglasio da sadašnje rukovodstvo time nikada nije bilo oduševljeno.

– Ne verujem da je promena formata u tom smislu moguća da se u formalni dijalog uključi neko sa strane. Zašto bi neko uključivao samo jednu stranu? – upitao je Dačić.

On je naglasio da je na svakom sastanku u Briselu na kojem je bio, dok je bio premijer, "čekao jedan tadašnji Hojt Ji da se vidimo u našoj misiji u Briselu".

– Uvek su bili tu, ali iza scene – rekao je Dačić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter