VULIN NA SASTANKU SA AMBASADOROM UAE: Potvrda sadržajnih odnosa između dve prijateljske zemlje!

 

 

 Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Džum Rašid Al Džaheri ocenili su da je prethodni period obeležila i sve dinamičnija i sadržajnija bilateralna saradnja u oblasti odbrane.

O tome, kako je konstatovano, svedoči sve veći broj uzajamnih poseta visokog nivoa, kao i realizacija različitih vrsta i nivoa obuke. Kao posebno značajno izdvojeno je i uspešno testiranje samohodne haubice "Nora B-52" 155 mm u pustinjskim uslovima, kojem je Vulin prisustvovao prilikom nedavne posete UAE. Ministar odbrane potvrdio je privrženost Srbije razvoju i stalnom jačanju prijateljskih i strateških odnosa sa UAE.

On je naglasio da Srbija ostaje pouzdan i iskren prijatelj UAE, a da je i posebnu notu ukupnoj saradnji, a time i saradnji u oblasti odbrane, dala i poslednja poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića UAE i njegov "izrazito prijateljski odnos sa krunskim princom šeikom generalom Mohamedom bin Zajed Al Nahjanom".

Vulin je i izrazio želju da saradnja u oblasti odbrane dostigne nivo ukupnih političkih odnosa dve zemlje, te je zamolio ambasadora Al Daherija da novom ambasadoru UAE u Beogradu prenese spremnost i opredeljenje Ministarstva odbrane za dalje jačanje saradnje. Vulin je ambasadoru UAE, kome se završava mandat, zahvalio na velikom doprinosu u zbližavanju dveju zemalja

 

Izvor: Tanjug
Foto:  Twiter/Glas Balkana

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  FILM
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Čađava mehana
21:00 Ćirilica
23:20  Novajlije žurka