parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

DAČIĆ OTVOREN ZA DALJU SARADNJU: Dobri odnosi Srbije i Republike Koreje!

 

 

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i šef delegacije Ministarstva spoljnih poslova Republike Koreje Ćo Hjun, izrazili su zadovoljstvo zbog dobrih odnosa između dve zemlje i potvrdili spremnost za njihovo dalje unapređenje, posebno u oblasti ekonomije.

Ministar Dačić upoznao je korejsku stranu sa aktuelnom situacijom u Srbiji, posebno na KiM i toku dijaloga između Beograda i Prištine, saopštilo je Ministarstvo. Državni sekretar Ćo, koji predvodi delegaciju Republike Koreje, izrazio je razumevanje i podršku stavovima Srbije u pogledu rešavanja pitanja KiM dijalogom i konsenzusom. 

Pored toga, detaljnije je informisao šefa srpske diplomatije o aktuelnoj situaciji na Korejskom poluostrvu. Konstatovana je potreba daljeg unapređenja dijaloga na visokom političkom nivou i ponovljeni su pozivi za posete najviših zvaničnika dve zemlje u narednom periodu, naročito u svetlu obeležavanja 30. godišnjice od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Republike Koreje 2019. godine. Pozitivnim su ocenjene dosadašnje korejske investicije u Srbiju, gde je posebno izdvojen rad kompanije „Jura“. 

Sa korejske strane su najavljene nove investicije i dalje intenziviranje ekonomske saradnje Republike Koreje sa Republikom Srbijom. Delegacija Ministarstva spoljnih poslova Republike Koreje boravi u poseti Srbiji od 3. do 5. decembra.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/InSerbia News

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30 Dobro jutro Srbijo
07:55 Vesti
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14:55 Parovi - Live
16:15 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:05 Kviz: Naslovna strana
18:35 UPOZNAJTE PAROVE
20:45 Parovi Nominacije

sledi

Parovi - Live