Izvor:
06.12.2017 u 13:29
0

POTREBAN ČITAV JEDAN DAN: Maja Gojković očekuje stotine dopuna na sednici o budžetu!

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da očekuje da će opozicija na sednici parlamenta, na kojoj će biti razmatran predlog budžeta za 2018. godinu, preložiti nekoliko stotina dopuna dnevnog reda. Na pitanje da li to znači blokadu parlamenta u određenom trajanju, Gojković je izrazila uverenje da će čitav jedan dan "sigurno biti razgovor o uvredama na račun Aleksandra Vučića i njegove porodice".

– Ponekad spomenu i mene i još ponekog člana SNS ili ministra, ali uglavnom nema tu nikakvih argumenata, to su samo uvrede lične prirode na račun Aleksandra Vučića, njegove porodice, dece, brata – rekla je Gojković

Predsednica Narodne skupštine smatra da je potrebno "mnogo snage" kako bi se izdržao jedan takav dan, a da se ne odgovori ništa da bi se uspostavio, kako je rekla, lažni dijalog između Demokratske stranke, Dosta je bilo, pristalica Saše Jankovića i Vuka Jeremića, i vladajuće većine.

Gojković je naglasila da upravo vladajuća većina u parlamentu daje kvorum pripadnicima opozicije da bi iznosili uvrede. Podsetivši na predlog da bude smenjena u Narodnoj skupštini kao predsednica parlamenta, Goković tvrdi da je fingirana čitava kriza oko parlamenta i njenog načina vođenja Skupštine Srbije, "samo da bi Saša Janković postao premijer".

Ona je dodala da je tada rekla da će staviti taj predlog na dnevni red čim se prikupi dovoljan broj glasova, ali da je bilo samo 30 potpisnika.

– Njih je potpisalo 30, jer ih 30 ima, a na glasanje ih mrzi da dolaze na posao ili jer im se ne sedi predugo, bude četvoro, osmoro ili 12, ali dotle poslanici koji čine većinu u parlamentu sede i daju kvorum – rekla je Gojković.

Ona je govorila i o inicidentima u skupštini ocenivši da je nagore što "takozvana građanska elita" ćuti na nasilje u skupštini.

– Ne postoji dobro i loše nasilje, a očigledno deo javnosti želi da pokaže kako postoji dobro nasilje – kad napadate poslanike SNS i tučete ih – poručila je Gojković.

Ona je dodala da građane Srbije niko ne može da prevari, te je izrazila uverenje da će građani reagovati već na sledećim izborima na nasilje u parlamentu.

– Nadam se da će početi od izbora za Grad Beograd – rekla je Gojković.

Dodala je da ima odličnu saradnju sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i njeni kabinetom.

Izvor: Tanjug
Foto:Twitter/cenosilikofob

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter