parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

SELAKOVIĆ: Nisam optimista za rešavanje pitanja razgraničenja Srbije i BiH!

 

 

Razgovori sa tri člana Predsedništva BiH neće biti laki, jer sva trojica imaju različite stavove, a pored infrastrukture i ekonomije, tokom današnje posete biće reči i o najvažnijem bilateralnom pitanju Srbije i BiH - graničnoj liniji, rekao je generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.

- Nisam preveliki optimista iako sam siguran da je srpska strana pripremila predloge koji su u septembru bili i stavovi bošnjačkog člana predsedništva prilikom posete predsednika Vučića Sarajevu - rekao je Selaković povodom posete članova Predsedništva BiH, koji su doputovali u Beograd.

Podsećajući da je srpski predsednik i u septembru pokazao želju i volju, Selaković kaže da će se danas videti "da li se sa druge strane nešto promenilo".

Budući da je poseta tri člana Predsedništva BiH započela sinoć neformalnim susretom, a na pitanje da li takva vrsta susreta može doprineti smanjenu tenzija, Selaković kaže da bi bilo neozbiljno u javnosti iznositi detalje takvih susreta, ali veruje u Vučićev pristup poteškoćama.

- Naš predsednik je čovek koji pristupa ozbiljno svakom problemu i sa svakim normalno i otvoreno razgovara - ocenjuje generalni sekretar.

Vučić je čovek čiju će politiku ceniti u međunarodnom aspektu kao "čoveka od inicijative u okvirima našeg regiona", ocenjuje Selaković, dodajući da se u tom svetlu dešava se i ova poseta članova predsedništva BiH. On smatra da razgovori neće biti laki jer se vode sa tri člana koji imaju različite stavove, a osim neformalnog susreta sa njima, istakao je, Vučić se sinoć čuo i sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

- To je jako važno jer u razgovorima sa BiH ne zanemarujemo ni interese Republike Srpske -ističe.

 

Izvor: Kurir
Foto:Twitter/pravdars

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost