Izvor:
06.12.2017 u 17:51
0

SELAKOVIĆ: Nisam optimista za rešavanje pitanja razgraničenja Srbije i BiH!

Razgovori sa tri člana Predsedništva BiH neće biti laki, jer sva trojica imaju različite stavove, a pored infrastrukture i ekonomije, tokom današnje posete biće reči i o najvažnijem bilateralnom pitanju Srbije i BiH – graničnoj liniji, rekao je generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.

– Nisam preveliki optimista iako sam siguran da je srpska strana pripremila predloge koji su u septembru bili i stavovi bošnjačkog člana predsedništva prilikom posete predsednika Vučića Sarajevu – rekao je Selaković povodom posete članova Predsedništva BiH, koji su doputovali u Beograd.

Podsećajući da je srpski predsednik i u septembru pokazao želju i volju, Selaković kaže da će se danas videti "da li se sa druge strane nešto promenilo".

Budući da je poseta tri člana Predsedništva BiH započela sinoć neformalnim susretom, a na pitanje da li takva vrsta susreta može doprineti smanjenu tenzija, Selaković kaže da bi bilo neozbiljno u javnosti iznositi detalje takvih susreta, ali veruje u Vučićev pristup poteškoćama.

– Naš predsednik je čovek koji pristupa ozbiljno svakom problemu i sa svakim normalno i otvoreno razgovara – ocenjuje generalni sekretar.

Vučić je čovek čiju će politiku ceniti u međunarodnom aspektu kao "čoveka od inicijative u okvirima našeg regiona", ocenjuje Selaković, dodajući da se u tom svetlu dešava se i ova poseta članova predsedništva BiH. On smatra da razgovori neće biti laki jer se vode sa tri člana koji imaju različite stavove, a osim neformalnog susreta sa njima, istakao je, Vučić se sinoć čuo i sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

– To je jako važno jer u razgovorima sa BiH ne zanemarujemo ni interese Republike Srpske -ističe.

Izvor: Kurir
Foto:Twitter/pravdars

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter