parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

ALEKSANDAR VUČIĆ: Srbija ništa ne duguje!

 

 

 BiH će u Srbiji uvek imati partnera koji je spreman da pomogne, ali priče o navodnom dugu Srbije od 3,4 milijarde prema BiH za poplavljeno zemljište su "prazne priče" za novine i za to ne postoji pravni osnov, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je to rekao novinarima nakon sastanka sa članovima Predsedništva BiH, a upitan da li se razgovaralo o isplati duga Srbije prema BiH, na osnovu neisplaćenih naknada za korišćenje hidropotencijala za potrebe rada hidoelektrana „Bajina bašta“ i "Zvornik".

Na pitanje novinara da li je bilo reči o isplati duga, Vučić je uzvratio kontrapitanjem

 - Jel'' imate vi neki papir da to potkrepite? -

On je podvukao da ne postoji papir kojim bi mogla da se potkrepi tvrdnja da Srbija duguje 3,4 milijarde BiH za potopljeno zemljište.

- Glava me zaboli kada takve gluposti slušam. Slušam priče prvo o izlivanju naše vode, koliko treba da se plati Rogatici, Srebrenici, Bartuncu, Višegradu, Zvorniku... i onda kažemo da nema problema daćemo vam para, ali ne zato što imate pravni osnov - ako ga imate, tražite na sudu, pa ćete da vidite da nemate pravni osnov... To su prazne priče za novine, jer je Srbija laka meta, pa udri koliko možes po Srbiji, utoliko je bolje i lakše. Voleo bih da neko razmišlja o tome da stvarno gradi prijateljske odnose - rekao je Vučić.

Kako je rekao, nije problem da Srbija izdvoji novac, pa i da ga pokloni, jer je ionako reč o mestima u Republici Srpskoj, ali je istakao da se Srbiji ne može „stavljati nešto“ što nije presuđeno nijednim aktom.

- Nego to neko nedge misli... Kad bih vam ja rekao šta misli moj otac o njegovim spaljenim kućama u Bugojnu, koliko misli da treba para da dobije, a još mu niko nije ni dinar ponudio, a sve kuće Vučića u Bugojnu spaljene... Nikad to pitanje nisam potegao, niti mislim da o tome treba da se priča, dajte da pričamo o onome što je realno - rekao je predsednik Srbije.

Vučić je poručio da će BiH u Srbiji uvek imati partnera, koji će da učini sve što može, pa čak, ponavlja, i da pokloni ako treba.

- Ali, nemojte da govorite - ne treba nam poklonjeno, hoćemo naše. Ako je vaše, pokažite mi, pa ćete da dobijete, a to što po novinama mislite da je vaše - to ne znači da jeste - istakao je on.

Srbija će, podvukao je, graditi isrkene prijateljske odnose, ali to nikad neće biti odnosi ponižavanja BiH sa naše strane, kao što nikome u BiH nećemo dozvoliti da ponižava Srbiju.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost